Charon

"Nieuwsgierig zijn naar jezelf, maakt je leven makkelijker!"

‘In mijn eerste jaar als docent ging ik bijna kopje onder’

In 2011 ben ik als docent en coach gestart met werken op een hogeschool. Ik ging vol goede moed aan de slag. Wat ik toen nog niet besefte is dat werken in het onderwijs enorm hectisch zou worden voor me.
Ik had het heel druk en deed veel dingen naast elkaar en door elkaar heen. Ik wilde alles zo goed mogelijk doen en was bereid om iedereen te helpen. Daarbij pik ik makkelijk gevoelens van anderen op. Die gevoeligheid is lang niet altijd handig in zo’n prikkelrijke omgeving. Ik werd er allemaal erg moe van. In het eerste jaar als docent ging ik dan ook bijna kopje onder.

‘Nieuwsgierig zijn naar jezelf maakt je leven makkelijker!’

Vanaf dat moment ben ik gaan ontdekken hoe ik bepaalde zaken anders aan kon gaan pakken. Iedere situatie waarin ik ergens tegen aan liep, heb ik onder de loep genomen. Hierbij heb ik mezelf steeds de vraag gesteld: ‘Wat kan ik anders doen om het makkelijker te maken voor mezelf?’ Op deze manier heb ik geleerd mijn balans te vinden tussen geven en nemen. Ik kan werk en privé beter scheiden en ben in staat mijn grenzen te stellen. Ik kan nu ook onderscheiden wat bij mij hoort en wat bij de ander. Ik ben veel meer in evenwicht en sta met beide voeten stevig op de grond. Daardoor kan ik keuzes maken die goed bij mij passen. Dat geeft me een duidelijke focus en rust. En meer plezier in het werk.

‘Eerst voelen, dan denken’

Hoewel ik van jongs af aan vooral geleerd heb om mijn hoofd te gebruiken, luister ik nu vooral naar mijn gevoel. Dat is best een uitdaging in een kennisgerichte onderwijsomgeving. Maar ik beschouw het intellect inmiddels als dienaar van de intuïtie. Dat is ook de manier waarop ik docenten coach. Niet te lang in de ratio blijven hangen, maar kijken wat daar wat betreft gevoel onder ligt om op die manier snel bij de kern te kunnen komen. Ik vind het leuk om dat op een creatieve manier te onderzoeken. Even uit de comfortzone en kijken welke verrassende inzichten dat oplevert.

Wat mij typeert: ‘Een avontuurlijke huismus’

Ik word wel eens een ‘avontuurlijke huismus’ genoemd. Ik ben heel nieuwsgierig en leergierig. Ik probeer graag dingen uit die nieuw en onbekend zijn voor me. Van het bijwonen van een ayahuascaceremonie tot aan banjeren door de Himalaya. Ik houd van spanning en avontuur. Tegelijkertijd ben ik erg gehecht aan mijn rust en ruimte en zit ik graag in mijn knusse huis. Eén voet op de rem en één voet op het gas dus. Dat klinkt erg tegenstrijdig, ik weet het ;-). Maar dat krijg je als gevoelige Boogschutter.
Ik kijk graag in de spiegel, en niet alleen omdat ik mezelf zo knap vind ;-). Wanneer je naar jezelf kijkt als je ‘jezelf tegenkomt’, kun je moeilijkheden makkelijker maken. De weg er naar toe is niet altijd leuk en het kan vrij confronterend zijn. Ik combineer het dan ook graag met wat humor en creativiteit. Ik keer mezelf regelmatig ondersteboven en binnenstebuiten. En dat doe ik ook graag met jou. Maar alleen als je dat zelf ook wilt uiteraard! In dat geval kijk ik graag met je mee.

 

Als je mij zou kennen, zou je weten dat…

 • ik graag op de tennisbaan sta
 • ik altijd een laagje drinken in m’n glas laat staan
 • ik me erg thuis voel in mijn fijne jaren ’50 woning
 • ik sushi en haring met uitjes echt heerlijk vind
 • ik meer Netflix-series kijk dan goed voor me is 
 • ik graag verre reizen maak
 • ik van aardetinten houd
 • ik tijdens mijn studietijd figureerde in GTST
 • ik ooit een politie escorte kreeg, omdat ik over busbanen en tegen het verkeer in reed
 • ik mijn boekenkast op kleur heb ingericht
 • ik mijn ogen heb laten laseren
 • ik mijn duikbrevet heb
 • ik minstens 8 uur moet slapen om me fit te voelen
 • ik twee Heilige Birmanen heb

Charon Sleeuwenhoek

Coach voor docenten in het beroepsonderwijs

Volg mij op Social Media:

Wat er wordt gezegd over mij

“Door de juiste vragen te stellen, laat Charon je zelf tot inzicht komen. Door haar rustige en open benadering voel je je al snel op je gemak. De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt tijdens het coachingstraject, heeft een positieve invloed gehad op verschillende gebieden in mijn leven”. 

M.B., Kerndocent Hogeschool Rotterdam

“Ik heb Charon leren kennen als een enthousiaste coach die van aanpakken weet, betrokken is bij haar klanten en doelgericht werkt. Charon heeft oog voor detail en weet haar klanten te motiveren en in beweging te krijgen.

M.Freriks, Directeur ID Plein 

“Ik ben heel leergierig en blijf mezelf ontwikkelen”

Psychologie

Universiteit van Utrecht
(1996-1999)

De opleiding Psychologie bevat uiteenlopende richtingen. Ik heb een paar jaar algemene psychologie gestudeerd, waarna ik ben afgestudeerd op de richting Mediapsychologie. Na mijn studie heb ik verschillende functies binnen het communicatievak gehad, van projectmanager online media tot communicatiemanager.

Master Coach

Europees Instituut, De Baak
(2009-2011)

Tijdens deze post-HBO opleiding heb ik veel geleerd over onderwerpen als NLP, mindfulness, groepsdynamica, oplossingsgericht coachen, psychoanalyse en spirituele coaching. Hier heb ik een goede, brede basis gelegd voor wat betreft theoretische kennis en coachings skills.

Transformatie Therapeut

NEM Academy
(2014-2019)

Dit is een integrale opleiding op HBO-niveau die praktische psychologie, spirituele wetten, intuïtieve vermogens, energetisch bewustzijn, kosmische verbindingen en het begeleiden van diepgaande menselijke veranderingsprocessen met elkaar verbindt. Voor mij een mooie verdieping qua energetische coaching.

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Download het e-book

Bekijk hoe je in 9 stappen van stress naar meer balans kunt komen.

Je hebt je met succes ingeschreven!